7. července 2016

Dort k obědu

Přesně jak to tady píšu. 
Mám zase všechny děti doma pohromadě a řešily jsme, co si dáme k obědu, když táta odjel do práce a my nemusíme řešit omezení jeho diety.
U nás je momentálně jídelníček otázka číslo jedna!
A zjistily jsme, že si dáme něco sladkého a budeme jak se říká u speciálních jídelníčků "prasit". Omlouvám se za výraz, ale tak to prostě je :-)

Rozhodovaly jsme se mezi těstovinami s tvarohem nebo rýžovým nákypem, ale protože jsme neměly vhodný druh rýže a z té zdravé co zrovna máme doma ten správný nákyp neuděláme, vyhrály to těstoviny s tvarohem.
Já je mám moc ráda už od základky ze školní jídelny.






A proč vlastně dort?
Zapékací mísu jsem potřebovala na pečení chleba a tak padla volba na dortovou formu a Sebík vidí vše jako dort :-)
Když jsme to míchaly dohromady, tak jsme vzpomínaly na pejska a kočičku jak dělali dort. Jak tam přidali okurky a syrečky, protože ty pejsek tuze rád.... :-D


Tak a zítra zas něco slaného :-)

Máte rádi nudle s tvarohem? Zapékáte nebo jen smícháte? Přidáváte i ovoce?

Jarka

5 komentářů:

  1. Božínku, tak tohle já vůbec neznám. Jak se to dělá? To by mohla být dobrota!
    Klárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvařit balíček těstovin (zvlněné fleky), 2 tvarohy rozmíchat s vajíčkem, případně trochou mléka, trochu citronové kůry, dosladit vanilkovým cukrem. Smíchat dohromady a dát zapéct ve vymaštěném pekáčku. Na 180 stupňů do zezlátnutí.

      Vymazat
  2. Taky jsem je hodně dělala, když byly děti malé. Já jsem je měla ráda taky, ale můj muž je nemusí. A vytvořit jako dost, dobrý nápad. Vypadá to luxusně. M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře.