26. července 2016

Pizza z celozrnné mouky

A mám tu další recept, který je u nás doma novinkou. Musím říct, že všem chutnalo a to jsem fakt nečekala. Roky jsme dělali jiné těsto z klasické bílé mouky.


Recept je poměrně jednoduchý našla jsem ho TU.

375 g celozrnné mouky špaldové
1/4 kvasnic 
4 PL olivového oleje
1 ČL soli
1 ČL cukru
150 ml teplé vody

Na pizzu podle chuti:
rajčata, paprika, cibuli, olivy, vařené vajíčko, šunka, sýry (tvarůžky), kukuřice, pizza koření a olivový olej na potření okrajů.



Nejdřív jsem si navážila do mísy mouku, do ní udělala důlek, rozdrobila kvasnice a přidala cukr. Pak jsem přilila trochu vody z odměřené dávky a nechala kvasnice vyskočit. Na kraj mísy jsem si přidala sůl a olivový olej. Po vyskočení kvasnic jsem zamíchala a přidala zbytek vody. Vypracovala jsem pěkné těsto, vůbec se nelepí, pokud je moc suché, tak přidat po troškách vodu. Nechala jsem asi hodinku vykynout. Pak na pomoučeném stole vyválet dvě placky na velikost plechu. Jsou tenké.

Potřeno jsem rajským protlakem, pokladeno zeleninou co dům dal, mozzarellou na plátky a šunkou. Zasypáno pizza kořením. To vše zvládly děti :-)

Pekla se v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut, do zrůžovění okrajů.

Tu první jsem ani nestihla vyfotit, jak rychle zmizela ;-)
Těsto je pěkně křupavé.

Dobrou chuť!

PS: Děláte také zdravější varianty oblíbených jídel? A jakých? Hledám inspiraci :-)

Jarka

2 komentáře:

  1. Delavam podobne, kyne jen 10 min, opravdova rychlovka. Jak to vidim, hned bych si dala:-). M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře.