18. března 2016

Špagety aglio olio s medvědím česnekem

Tyhle špagety jsou úžasný vynález. Oběd je hotový do půl hodiny :-)

Já jsem recept upravila podle vlastních surovin a moc mi chutná.




Recept:
semolinové špagety 
olivový olej
česnek
sušené chilli 
kapie
medvědí česnek
parmazán

Nejdříve dám vařit špagety, těsně před tím než jsou hotové si lehce osmažím česnek na plátky na olivovém oleji a přidám kapii nakrájenou na pásky. Pak přidám špagety rovnou z hrnce na pánev a lehce promíchám, přidávám ještě trochu vody ze špaget. Na pánvičce nenechávám dlouho, aby česnek nezhořkl. Do již vypnutého přimíchám hrst nasekaného medvědího česneku a na talíři ještě zasypu parmazánem.
Luxusní oběd je hotový :-)

Děláte jinak? Sem s receptem, pro mě jsou těstoviny s parmazánem poslední dobou návykové :-)

Jarka

6 komentářů:

  1. Dobre vyzera ten recept. Dneska som v restauracii jedla kremovu polievku z medvedim cesnakom a bola som prekvapena bola perfektna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zítra se chystám na závin, chtěla jsem už dnes, ale neměla jsem doma tvrdý sýr :-)

      Vymazat
  2. U nás omáčku na špagety začala robiť Naďa podľa seba a tak som jej ju prenechala.
    Robí ju z konzervy lúpaných paradajok, paradajkového pretlaku alebo sušených paradajok v oleji a cesnaku na oliv. oleji atď...a v Lidli objavila syr podobný parmezánu a ten jej chutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak se jmenuje ten sýr z Lídlu? Já jsem parmazán kupovala český od Gran Moravia. Ale musím pro něj až do Brna!
      A mamka zkoušela doporučený recept od kamarádky, udělat pesto z medvědího česneku, ořechů a slunečnicových semínek. Zalije se ještě olivovým olejem a vydrží v lednici dokud se nesní :-) Prý je to výborný!

      Vymazat
    2. Pesto chcem takto robiť z bylín, semiačok, objednám si teraz horehronské oleje a bude špeci!Je na to dobré aj tahíny, taká pasta zo sézamu...
      Syr sa volá ,,Grana padano,, veľký trojuholník 200 g, náhrada za parmezán:-)

      Vymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře.