18. června 2017

Domácí bulky na hambáče

Tyhle úžasné bulky prostě musíte mít doma :-)


Těsto je rychle udělané v domácí pekárně, komu se nechce zadělávat ručně a výsledek je naprosto luxusní.

A je už jen na Vás, jestli uděláte bulky, rohlíky nebo si upletete pletýnky. My z nich děláme hlavně ty hamburgrové bulky. A dělávám z poloviční dávky, je jich fakt hodně :-)

Recept je od Emko z Bonvivani.sk:

1 kg hladké mouky
300 ml mléka
300 ml vody
100 ml oleje
42 g kvasnic
1 PL soli
1 ČL cukru
a vejce na potření

Zaděláme těsto, necháme vykynout, vypracujeme bulky dáme na pečící papír vykynout. Potřeme vejcem, můžeme posypat solí, kmínem, semínky. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 10-12 minut. Podrobnější recept i z velkým množstvím fotek je tu.


Přeji Vám krásný, nový týden :-D

Jarka

4 komentáře:

  1. Vypadají moc krásně a určitě jsou výborný. Pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  2. Jarko, děkuji za super receptík, hamburgery jsem dělala nedávno, ale z koupených bulek, příště bych mohla vyzkoušet ty domácí. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře.