31. srpna 2015

Grilovačka

Ke konci prázdnin, tak jak se blížila dovolená jsme často grilovali. Pro děcka to bylo hlavně mraky špekáčků a pro nás dospěláky luxusní hambáče. Ty naše "kačeny" je nechtěly jíst!
Musela sice proběhnout příprava podstatně dřív, není to jen vzít špekáčky, chlebík a jít udělat oheň. 

Musí se hezky zadělat na bulky, protože ty kupované za nic nestojí. Upéct je trochu s předstihem, aby stihly vychladnout. Nachystat masíčko, namlet a nakořenit, aby se trošku proleželo :-)
A pak už spustit ten rituál grilování a opékání. 








pouze ilustrační foto, Káča mlsná, fakt hambáče nejí

Tady byla hostina připravena ještě na našem starém grilu, ale k narozeninám dostal tatínek jako vrchní "mistr grilování" nový gril a poslední víkend o prázdninách jsme grilovali třikrát :-) 

Jde to téměř samo :-)
Nejsložitější byla montáž a některé šroubky se stále pohřešují! Musely být nahrazeny záložními :-) (Ještě že Martin myslí na všechno.)

Sebík kontroluje, výstupní kontrola jestli něco nepřebývá 

a také musí sám vyzkoušet nářadí

kluci šikovní ;-)

my jsme vážně skoro nic nepili, to tak jen vypadá :-)


Dobře jsme to Martine vybrali :-D

A ještě líp jsme to oslavili, snad nikoho nic nebolelo, že teto ;-)

Tak takových akcí klidně víc!!

Jarka


2 komentáře:

  1. Obdiv, ja som napácovala a prešpikovala horné , kuracie stehná...ale pre tie horúčavy sme to vonku nedali...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První fota jsou pořízena v tom šíleným vedru, seděli jsme pod ořechem, tak se to dalo, ale po obědě alou domů do chládku.
      Další fota jsou focena v pátek, začínali jsme v sedm večer a to byl naprosto luxusní chládeček. J.

      Vymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře.