16. června 2016

Sirup ve velkém :-)

Chtěla jsem jen ukázat v jakém množství se u nás dělá sirup. Ve stejném  a větším množství se také vypije.
Dělávám kozičkový (bezový), jahodový, malinový, meduňkový, višňový, lipový a letos poprvé jsem dělala šalvějový.
A takto vypadá 7 dávek dělaných najednou. Mám proto stále schovanou vaničku po Týně, protože to množství je potřeba v něčem rozmíchat.



22 litrů ;-)

Sebík se osvědčil jako vrchní ochutnávač :-)

Napište mi, jak velké dávky se dělají u vás. Nebo jsme sirupoví maniaci jen my?

Jarka

13 komentářů:

  1. Ja delam zatim jen bezovy, na nekolik varek cca 24 l ale salvejovy mne zajma to se vylouhujou listy ve vode s kys. Citronovou a pak prida cukr? Dekuji Hezky vecer Radana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://jarcinblog.blogspot.cz/2016/06/salvejovy-sirup.html
      Hurá, jsem ráda Radano, že v tom šílenství nejsme sami :-)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. TEDA TO JE VÁRKA....PĚKNÝ VÍKEND ILA

    OdpovědětVymazat
  4. Jarko, já dělám sirupy taky ve velkém a taky se u nás ve velkém vypijí. Ale vařím to po několika litrech a často. Sirupům zdar! Měj se hezky Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě dělám množství vždy z toho co seženu a to co nejvíc, ať nemusím dělat stejný víckrát.

      Vymazat
  5. No pááni, tak to my děláme v menším monžství, ale miluju sirupy hodně, to jo :-)) alespon máte na čas zásobičky:-)
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naše zásoba je vždy tak na rok, akorát to vyjde než se dělá nová várka :-)

      Vymazat
  6. Wau...já vařím v malém. Minulý rok jsem vařila meduňkový, bezový, mátový a letos není uvařen ani jeden. Nějak nestíhám, ale zase mám jahodovou marmeládu, kterou jsem neměla v loni,:) Krásné dny a sirupům zdar, protože domácí jsou nejlepší. Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem dnes dodělala jahodový a použité jahody na výluh sirupu jsem rovnou zpracovala na marmeládu :-)

      Vymazat
  7. Wau...já vařím v malém. Minulý rok jsem vařila meduňkový, bezový, mátový a letos není uvařen ani jeden. Nějak nestíhám, ale zase mám jahodovou marmeládu, kterou jsem neměla v loni,:) Krásné dny a sirupům zdar, protože domácí jsou nejlepší. Jarka

    OdpovědětVymazat
  8. teda zásobu máte pořádnou , sirup je to výborný. a kde ho skladujete ? já ho dávám do lednice. bohužel nemáme sklep tak nemůžu dělat tak velkou zásobu jako vy,lednice není nafukovací... nebo máte nějakou fintu jak uchovat i mimo lednici a sklep ? díky Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pořádný sklep zatím také nemám, ale dávám do sklepa v bytovce. V létě je tam sice tepleji, ale zatím je vše v pořádku.

      Vymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře.