Včera jsme byli na návštěvě na Slovensku v Trenčíně.
Padla řeč na růst hub a toho, kolik jich u nich v lese roste. A jelo se!
Já v šatech a sandálech :-)
Za chvilku jsme měli plný košík, opravdu jich rostlo hodně a co jsme vám jich tam ještě nechali :-)
Takže dnes, hned ráno po snídani jsem čistila a čistila a něco rozdala, protože to množství bych nedala :-)
K obědu rychlá praženice a pak uvařit nálev a šup s nimi do skelniček.
Podělím se i o recept, který už roky dělám.
1,8 l vody
6 dcl octa
9 PL cukru
3 PL soli
15 cukerinů
koření (nové koření, pepř celý, bobkový list)
cibule
Očištěné, nakrájené houby povařím ve slané vodě asi 20 minut a sliji.
Ve stejném, vypláchnutém hrnci připravím nálev bez cibule a 10 minut povařím spolu s houbami (přidávám je do hrnce až nálev začne vřít). Pak přidám cibuli nakrájenou na půlkolečka a vařím ještě 5 minut. Ihned nalévám do skleniček, zavírám a převrátím dnem vzhůru.
Máte také rádi zavařené houby nebo raději jen čerstvé, případně z mrazáku?
My je máme nejraději k vaječným topinkám :-D
Jarka
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za Vaše milé komentáře.