Tyhle špagety jsou úžasný vynález. Oběd je hotový do půl hodiny :-)
Já jsem recept upravila podle vlastních surovin a moc mi chutná.
Recept:
semolinové špagety
olivový olej
česnek
sušené chilli
kapie
medvědí česnek
parmazán
Nejdříve dám vařit špagety, těsně před tím než jsou hotové si lehce osmažím česnek na plátky na olivovém oleji a přidám kapii nakrájenou na pásky. Pak přidám špagety rovnou z hrnce na pánev a lehce promíchám, přidávám ještě trochu vody ze špaget. Na pánvičce nenechávám dlouho, aby česnek nezhořkl. Do již vypnutého přimíchám hrst nasekaného medvědího česneku a na talíři ještě zasypu parmazánem.
Luxusní oběd je hotový :-)
Děláte jinak? Sem s receptem, pro mě jsou těstoviny s parmazánem poslední dobou návykové :-)
Jarka
Dobre vyzera ten recept. Dneska som v restauracii jedla kremovu polievku z medvedim cesnakom a bola som prekvapena bola perfektna.
OdpovědětVymazatZítra se chystám na závin, chtěla jsem už dnes, ale neměla jsem doma tvrdý sýr :-)
VymazatU nás omáčku na špagety začala robiť Naďa podľa seba a tak som jej ju prenechala.
OdpovědětVymazatRobí ju z konzervy lúpaných paradajok, paradajkového pretlaku alebo sušených paradajok v oleji a cesnaku na oliv. oleji atď...a v Lidli objavila syr podobný parmezánu a ten jej chutí.
Jak se jmenuje ten sýr z Lídlu? Já jsem parmazán kupovala český od Gran Moravia. Ale musím pro něj až do Brna!
VymazatA mamka zkoušela doporučený recept od kamarádky, udělat pesto z medvědího česneku, ořechů a slunečnicových semínek. Zalije se ještě olivovým olejem a vydrží v lednici dokud se nesní :-) Prý je to výborný!
Pesto chcem takto robiť z bylín, semiačok, objednám si teraz horehronské oleje a bude špeci!Je na to dobré aj tahíny, taká pasta zo sézamu...
VymazatSyr sa volá ,,Grana padano,, veľký trojuholník 200 g, náhrada za parmezán:-)
VymazatAlenko, děkuji :-)