4. ledna 2016

Pomeranč, citron a čokoláda

V neděli se u nás měla objevit návštěva s přáním k novému roku. Mimo chlebíčků, kterých jsou už určitě všichni přejezení jsem tedy musela udělat i nějakou sladkost. 
Napadla mě jednoduchá forma dortu bez pečení. 
Korpus tvoří máslové sušenky s máslem a vrchní vrstva je z tvarohu a zakysané smetany.




Recept na korpus (24 cm):
180 g rozdrcených nebo rozemletých máslových sušenek
90 g rozpuštěného másla

Smíchat dohromady a napěchovat do dortové formy, vyložené na dně pečícím papírem. Vložit do lednice aspoň na půl hodiny.

Recept na horní vrstvu:
250 g vaničkového polotučného tvarohu
2 zakysané smetany
ochutit vanilkovým cukrem
želatinový ztužovač za studena (připravit dle návodu na sáčku, používám Dr. Oetkera)

Dobře pomíchané nalít na vrstvu sušenek a jemným poklepáváním dlaní do boků formy pravidelně rozlít. 
Vychladit v lednici nejméně dvě hodiny, ale doporučuji víc, lépe se pak krájí.

Vrchní vrstva může být jakékoliv ovoce. 
Já jsem si povařila pomeranč a citron nakrájený na kolečka ve sladké vodě. Sníst se pak může i s kůrou, komu chutná :-) Zasypala jsem ještě čokoládovými pecičkami.

Ještě tady pár kousků mám, takže zatím hubnutí po vánoční přežíračce nehrozí :-D

Jarka



4 komentáře:

  1. No ale vyzerá fantasticky, ale u mňa už hubnutí musí začať, takže sladké len popozerať. Ale aspoň viem že existuje želatinový stužovač za studena, lebo so želatínou mám trochu problémy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsme si daly se sousedkou ke kafi a usoudily jsme, že po něm půjde hubnutí samo :-D Je prostě tak akorát :-D

      Vymazat
  2. Naďka mi ho urobila na narodeniny v septembri, bol božský :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře.