12. srpna 2015

Domácí broskvová zmrzlina

V těch parných dnech, které prožíváme už mi nestačí pouze dodržovat pitný režim, ale potřebuji se i pořádně chladit.
Od bráchy jsme dostali úžasné broskve, ale chce to rychle spotřebovat. A tak mě napadlo, udělat si domácí zmrzlinu.
Inspiraci jsem našla na internetu a pinterestu a nakonec si recept přizpůsobila podle svých chutí a zásob v lednici.


Recept:
120g pomazánkového másla 
( 2 velké jogurty 10%, zakysaná smetana, nechá se vykapat přes noc)
300 g rozmixovaných zralých broskví
200 ml vyšlehané šlehačky
podle chuti dosladit medem nebo třtinovým cukrem


Vše smíchat, dát do vhodné nádoby a šup s tím do mrazáku. 
Promíchat vždy po dvou hodinách, aspoň 3x po sobě.
Ta moje kombinace je ve finále broskvovo - jogurtové chuti :-) 




Před nabíráním je potřeba vytáhnout aspoň půl hodiny dopředu z mrazáku, aby stihla trochu povolit.


Zkoušíte také vyrábět doma zmrzlinu? Nebo jen ovocné dřeně?

Jarka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše milé komentáře.