Tomu se říká vytuněná pizza :-)
Místo pšeničné mouky jsme použili špaldovou. Tedy já si nemůžu připisovat žádný zásluhy, já jsem jen otevřela konzervu s kukuřicí :-D
Všechno ostatní dělali děti a muž.
A recept je tady:
250 g hladké mouky
250 g špaldové mouky celozrnné
40 g kvasnic
1 ČL soli
1 ČL cukru
2 PL oleje (nebo sádla)
Vypracovat těsto, nechat vykynout, rozválet a dát na plech vyložený pečícím papírem.
Potíráme rajským protlakem nebo kečupem. A pak už dáváme co chuťové pohárky ráčí :-)
Vrch ještě posypeme kořením na pizzu. Peče se na 200-220°C asi 20 minut.
Kdo ji máte rádi jako my, dobrou chuť!
Jarka
Fantastikuš, to skúsim:-)
OdpovědětVymazatTomuto hovorím silné foto aj záhlavia:-)
Alenko, děkuji :-) Dlouho jsem hledala vhodnou a trochu aktuální fotku. Kačka to umí dobře natřít ;-)
VymazatA špaldovku kupujeme v lidlu, mají tam tři druhy a za super cenu :-D
Vypadá to strašně dobře! Pizzu zbožňuju, ale doma se nám bohužel těsto nikdy nepovedlo tak jako z pizzerie. Nevím, jestli je to receptem, nebo tím, že oni pečou v peci..
OdpovědětVymazatPiosek
Chce to vyzkoušet a i nám se povede pokaždé jiná :-)
Vymazat