20. února 2017

Pizza ze špaldovky

Tomu se říká vytuněná pizza :-)

Místo pšeničné mouky jsme použili špaldovou. Tedy já si nemůžu připisovat žádný zásluhy, já jsem jen otevřela konzervu s kukuřicí :-D


Všechno ostatní dělali děti a muž.

A recept je tady: 

250 g hladké mouky
250 g špaldové mouky celozrnné
40 g kvasnic
1 ČL soli
1 ČL cukru
2 PL oleje (nebo sádla)


Vypracovat těsto, nechat vykynout, rozválet a dát na plech vyložený pečícím papírem. 
Potíráme rajským protlakem nebo kečupem. A pak už dáváme co chuťové pohárky ráčí :-)
Vrch ještě posypeme kořením na pizzu. Peče se na 200-220°C asi 20 minut. 

Kdo ji máte rádi jako my, dobrou chuť!

Jarka

4 komentáře:

  1. Fantastikuš, to skúsim:-)
    Tomuto hovorím silné foto aj záhlavia:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, děkuji :-) Dlouho jsem hledala vhodnou a trochu aktuální fotku. Kačka to umí dobře natřít ;-)
      A špaldovku kupujeme v lidlu, mají tam tři druhy a za super cenu :-D

      Vymazat
  2. Vypadá to strašně dobře! Pizzu zbožňuju, ale doma se nám bohužel těsto nikdy nepovedlo tak jako z pizzerie. Nevím, jestli je to receptem, nebo tím, že oni pečou v peci..

    Piosek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chce to vyzkoušet a i nám se povede pokaždé jiná :-)

      Vymazat

Děkuji za Vaše milé komentáře.