Osvěžující a s mnou milovaným rybízem.
Z celozrnné špaldové mouky. Co víc si přát?:-)
Inspiraci jsem našla tady.
Celý recept jsem si upravila podle sebe.
A recept:
2 vejce
2 hrnky špaldové mouky
6 PL cukru
300 g rybízu
šťáva z poloviny citronu
kůra z citronu
5 PL oleje
prášek do pečiva
špetka soli
1/3 hrnku mléka
mascarpone
1/2 vaničky tvarohu
vanilkový cukr
kůra z citronu
Vyšlehat sníh, přidat špetku soli. V druhé míse vyšlehat žloutek s cukrem, přidat olej, citronovou kůru a šťávu. Přisypat mouku, mléko, prášek do pečiva a nakonec opatrně vmíchat rybíz a sníh.
Po vychladnutí smíchat mascarpone s tvarohem, přidat citronovou kůru a cukr podle chuti. Zdobícím sáčkem nastříkat na muffin a ozdobit rybízem.
Vyzkoušejte, sezona rybízu je v plném proudu!!
Jarka
Muffiny vyzeraju super. Kombinacia sladko-kysla je v lete osviezujúca. Skusala som dakedy "zdravu stravu" a vymenila som normalnu muku na spaldovu, alebo celozrnnu, ale nikomu taka strava nechutila, takze mala by som vyskusat ci by toto nemalo uspech. Prijemny den prajem Zita
OdpovědětVymazatZity, já jsem použila špaldovou, ale ne celozrnnou. V Lídlu je možné koupit 3 druhy. Tak ta klasická mi přijde, že není k rozeznání od běžné hladké mouky :-) Jen má trošku jinou, tmavší barvu.
Vymazat