Už jsem měla v lednici delší dobu koupenou rebarboru a k tomu mi ještě přibyly višně, které jsem si byla včera natrhat.
Tak to chtělo rychle začít zpracovávat, můj původní úmysl byl udělat rebarborový závin s kokosem podle Zapálené kuchařky, ale nakonec jsem si řekla, že by mohla být zajímavá kombinace těch kyselých chutí dohromady.
Našla jsem si tedy ve svých receptech drobenkový koláč a doladila jej podle svého.
Těsto:
1/2 kg polohrubé mouky
kostka hery nebo másla (případně kombinace, s máslem je jemnější, s herou je křupavější)
200 g cukru
2 žloutky
prášek do pečiva
Vše smíchat a vytvořit drobenkovou směs.
Nádivka:
1 tvaroh
2 žloutky
200 ml mléka
vanilkový cukr
sníh ze 4 bílků
dochutit cukrem a kůrou z citronu
(toho cukru jsem dala jen trochu, protože jsem v něm řádně obalila nakrájenou rebarboru a vypeckované višně)
Plech jsem vyložila pečícím papírem, nasypala polovinu posypky, nalila nádivku a posypala ovocem a nakonec zasypala zbytkem posypky. Pekla jsem na 180°C do zezlátnutí.
Teda takové chutě po ránu, vypadá božsky..ukládám...Pa
OdpovědětVymazat:-)
Vymazat